6 קוקטיילים עם קפה שיפתיעו את האורחים שלכם
עוד לפני שטועמים, זה הריח שתופס אותך. ניחוח עמוק של פולים קלויים, מרירות מתוקה שמתערבבת באוויר ומרמזת שמשהו טוב עומד להתחיל. קפה הוא לא רק משקה, הוא טקס, זיכרון, רגע אישי קטן, או הפסקה של רוגע באמצע היום. אבל בעולם הקולינריה והאלכוהול, קפה הפך כבר מזמן לגיבור-על. לא רק בבראנצ’ים תל אביביים, אלא גם באירועי ערב, מסיבות, ואפילו בחתונות. קוקטיילים על בסיס קפה הם הטרנד הכי חם שמכניס סטייל, טעם וקפאין לתוך הכוס.
רגע לפני השקשוק, איזה קפה הכי מתאים לקוקטיילים?
מאחורי כל קוקטייל קפה מוצלח עומד לא רק ברמן יצירתי, אלא גם פולי קפה משובחים. יש הבדל עצום בין אספרסו חמצמץ מקפה אתיופי, לבין בלנד שוקולדי וברזילאי שנטחן במיוחד לקולד ברו (שיטת מיצוי קפה במים קרים ולא רותחים לאורך זמן ממושך, לרוב 12 עד 24 שעות), ככל שהקפה איכותי, טרי וקלוי נכון, כך יקבל המשקה עומק, ארומה ו”נשמה” של ממש.
רוב חובבי הקפה לא יודעים, אבל הקפה שאנחנו שותים מגיע משני זנים עיקריים: ערביקה – שהוא העדין, הארומטי והמתוק יותר, ורובוסטה – החזק, המריר ובעל כמות קפאין גבוהה יותר. קוקטיילים לרוב נהנים מערביקה איכותית המגיע ממדינות כמו קולומביה, אתיופיה, ברזיל וקוסטה ריקה, אבל כשמחפשים “קיק” דרמטי, לפעמים תוספת של רובוסטה עושה את העבודה.
ואם כבר היסטוריה קצרה: הקפה גילה את דרכו מהרי אתיופיה למזרח התיכון ומשם לאירופה והיום הוא מרכיב מרכזי לא רק בבקרים אלא גם בלילות, במיוחד כשהוא פוגש ליקרים איכותיים או אלכוהול משובח.

1-2-3 שקשקו!
אז אם אתם מחפשים דרכים מקוריות להרשים את האורחים או פשוט לפנק את עצמכם בדרינק לא שגרתי, הנה שישה קוקטיילים עם קפה שיגרמו לכם לשקשק שייקר כמו מקצוענים:
המלך הבלתי מעורער – Espresso Martini
וודקה, אספרסו טרי וליקר קפה (כמו קלואה) נפגשים בשייקר עם קרח, מנערים היטב ומוגשים בכוס מרטיני קרירה עם קצף סמיך מלמעלה. התוצאה: חלקלק, מאוזן וממכר. מושלם לאפטר-דינר.
הצד האפל של הקפה – Black Russian Coffee
שדרוג של ה – Black Russian הקלאסי, עם תוספת של אספרסו או Cold Brew, וודקה, ליקר קפה, קוביות קרח והכל נמזג לכוס נמוכה. דרינק עוצמתי שמתאים ללילה חורפי או סתם למי שאוהב טעמים חזקים.
איטליה פוגשת את ברזיל – Coffee Negroni
קמפרי, ורמוט אדום וג’ין נפגשים עם תוספת לא צפויה: שפריץ של קפה קר. התוצאה מרירה, הרמונית ומורכבת, בדיוק כמו נגרוני טוב, רק עם עומק נוסף בזכות הקפה.
קלאסיקה חדשה עם קפה – Old Fashioned
בורבון, סירופ סוכר, ביטר ושפריץ של אספרסו יוצרים דרינק עם ניחוח של עץ קלוי וטוויסט של קפאין. מגישים בכוס אולד פאשנד עם קוביית קרח אחת גדולה וקצת קליפת תפוז.
חופשה בטרופיקנה – Café Colada
מי אמר שפינה קולדה לא יכולה להיות מעוררת? רום לבן, ליקר קוקוס, אספרסו וקרח. נשמע מוזר, אבל עובד נפלא. הקפה שובר את המתיקות ומוסיף עניין. דרינק אקזוטי למי שלא מפחד לנסות.
הקפה של הקיץ – Café Tonic
טוניק צונן, אספרסו חזק ופלח לימון. כל אלה נפגשים לכוס אחת גבוהה עם הרבה קרח. מריר, מעורר ומרענן. בדיוק מה שצריך באירוע חצר או במסיבת גג.
רוצים ללמוד להכין את זה בעצמכם?
היופי בקוקטיילים עם קפה הוא שכל אחד יכול להכין אותם, אם יודעים את הטריקים הנכונים. סדנאות הקוקטיילים של זיו מנור הן בדיוק המקום שבו לומדים את כל הסודות הקטנים:
- איך לשלב נכון בין סוגי קפה לליקרים שונים?
- מה הדרך הכי טובה להוציא “ענן” חלקלק ויפהפה על פני השוט מהמיקסר?
- איזה קפה מתאים לקוקטיילים קרמיים ואיזה ללימוניים?
- ואיך הופכים כל דרינק למופע של ממש?
הסדנאות מתאימות גם לחובבי קפה, גם לאוהבי אלכוהול וגם למי שפשוט רוצה לעשות משהו מקורי, מצחיק וטעים עם חברים, עובדים או בני משפחה.
הזמינו סדנת קוקטיילים עם קפה ותנו לחושים שלכם להתעורר
בין אם אתם חוגגים יום הולדת, ערב גיבוש, מסיבת רווקות או פשוט מחפשים חוויה מקורית, סדנת קוקטיילים כמו של זיו מנור מציעה שילוב מדויק של הנאה, ידע וטעם.
תוכלו לבחור בסדנה קלאסית עם קוקטיילים אלכוהוליים, לשלב קפה וליקרים איכותיים, או ללכת על הגרסאות המרעננות והלא-אלכוהוליות של סדנאות מיצים, שייקים, וסמודיז בטעמים מפתיעים.
בכל סדנה תלמדו לשקשק כמו מקצוענים, לגלות שילובי טעמים מפתיעים, להבין איך בוחרים את המרכיבים הנכונים וכל זה באווירה קלילה, חווייתית ומצחיקה, שמותאמת בדיוק לקהל שלכם.
לפרטים נוספים, התאמה אישית והזמנות, היכנסו לאתר של זיו מנור ותתחילו לשקשק 😊