Skip to Content Contact Us
Img34

כיצד לאחסן את פולי הקפה בצורה הטובה והאיכותית ביותר?

רק אנשים שמערכים קפה איכותי מבינים עד כמה חשוב לאחסן את פולי הקפה בצורה שתדגיש את הארומה ותשמור על מנעד הטעמים הייחודי. אבל איך עושים זאת הלכה למעשה? הצטרפו אלינו לכתבה הבאה וגלו גם אתם איך לשמר את פולי הקפה באופן אופטימלי. עד הספל הבא.

הפרידו את הקפה ממגירת התבלינים

בכדי שהקפה שלכם ישמור על הארומה הייחודית שלו, חשוב להעניק לו מקום מיוחד ולא לאחסן אותו ביחד עם כל התבלינים האחרים במגירת התבלינים שלכם. באופן זה אתם תמנעו אינטראקציה בין המרכיבים האחרים במזווה של המטבח ותעניקו לקפה את הספיייס שלו הוא זקוק.

השקיעו במיכלי ואקום אטומים

ממש כשם שננסה למזער אינטראקציה עם תבלינים, כך גם ננסה להפחית את הפגיעה של האור והחמצן בפולי הקפה. לכן, השקיעו השקעה חד פעמית במיכל קפה שהוא גם אטום לאוויר וגם אטום לאור. כך פולי הקפה שלכם יוכלו לשמור על הטוויסט הייחודי של הטעמים למשך זמן רב יותר ולהבטיח אחידות מלאה בכל לגימה.

אחסון פולי קפה בצורה האיכותית ביותר
אחסון פולי קפה בצורה האיכותית ביותר

הציבו את פולי הקפה במקום קר, חשוך וחף מלחות

למרות שיש כאלו שמציבים את פולי הקפה שלהם במקרר, לא חובה להגזים ולעיתים מדף נמוך שלא סובל מטמפרטורה גבוהה או לחות רבה – יעשה את העבודה. שימו לב שאין קרני שמש שמחממות את האזור או פוגעות ישירות בפולי הקפה שלכם, כדי למנוע פגיעה בטעם, בטקסטורה או בארומה.

השתדלו לשמור על טמפרטורה נמוכה ויציבה

נכון שטמפרטורת החדר בישראל היא לא בדיוק כמו זאת שבאיטליה אולם בעזרת שימוש נכון במזגן ניתן להגיע לטמפרטורה שתעשה לכם (ולקפה שלכם) רק טוב. נסו לא לחמם את החדר שבו אתם מאחסנים את הקפה בחורף ולקרר אותו בעזרת מזגן בקיץ. גם פעולת הייבוש שבמזגן תעזור לכם להימנע מלחות שתזיק לפולי הקפה שלכם.

אחסנו רק את הכמות שאתם צריכים

כדאי לאחסן פולי קפה במיכל ובכמות שמתאימים לצריכה שלכם במשך השבועיים שלושה הקרובים ולא יותר. הסיבה לכך פשוטה: בכל פעם שאתם פותחים את הפולי הקפה, הם נחשפים לאוויר ולאור היום וכמובן שללחות הישראלית. ועוד במטבח שלכם. לכן, אחסנו כמות קטנה במיכל שבו אתם עושים שימוש יום יומי ואת יתר הפולים, באזור נפרד שאותו לא פותחים בתדירות גבוהה.

נקו את כלי האחסון ואת הסביבה הקרובה

מומלץ לחטא את כלי האחסון של הקפה שלכם לפני שאתם שמים את הפולים בפנים ולדאוג שהם יבשים לחלוטין. כל אינטראקציה עם גורמים אחרים עלולה לפגום בחוויית הקפה שלכם. הכי מומלץ לחטא עם מים רותחים כי לעיתים קשה להוציא את הריח של הכוהל או את האדים. לכן, שמרו על הבייסיק והשתדלו לייבש באוויר ומגבת נייר (במידת הצורך) כי במגבת בד עלולים להצטבר חיידקים.

העדיפו קופסאות אחסון שבהן ניתן לשאוב את האוויר

במידה ואתם יכולים להשיג כלי אחסון שבהם ניתן להסיר את האוויר המיותר, הרי שזה מבורך. עניין זה ימנע את המפגש של הפולים עם האוויר ועם החלקיקים שהוא מביא עימו. במידה ואין לכם את האפשרות להשיג כלי אחסון שכאלו, מומלץ לבחור בכלי אחסון טבעיים או על בסיס קרמיקה. מה שהכי חשוב הוא שהאיטום שלהם יהיה הרמטי.

לסיכום, שמירה על פולי הקפה היא אולי לא תהליך פשוט אבל היא הדרך הבטוחה שבבית שלכם אתם תשתו את הקפה הכי טוב בעולם. ברגע שתארגנו לכם את מיכלי האחסון הנכונים ותשדרגו את סביבת הכנת הקפה שלכם, לא תרצו לשתות באף מקום אחר.

Back top top